sommarfadderiddeliriruttan

Vin, öl och annan dryck dominerar under sommarnätterna. Jag har varit full och jag har tappat saker. Jag har sagt saker som är bra och mindre bra. Jag har vaknat o undrat vem jag är...o framför allt..var, jag är.
Solen har varit lika frånvarande som en 16 årig kille i en specialklass. Men den här veckan tycks det som att den är på g igen....kul.
Orkar inte skriva särskilt mkt just nu....ville bara uppdatera en smula....lat o trött som jag är lägger jag därför in en liten
"kul" grej i stället. 

så e det...

lovers...

"lovers in japan"....

sommarens låt?

amazing.....

                              
.
så e det...

fetdryga jävla kontrollanter och kulturfittor med paraply.

Ska gnälla i dag...var ett tag sedan..... typ.

Åka pendeltåg är fan i mig en av de mest ångestframkallande saker man kan göra i Stockholm.
Som vanligt vid spärren står det två tjockisar i gula jackor (biljettkontrollanter) o samtalar med varandra om...skit.... folk går förbi o visar snällt upp sina biljetter, kort o allt va fan det är.
 
"men oj va han gnäller på dessa människor. De gör ju FAKTISKT bara sitt jobb!!!"......ja det vet jag väl för fan.

På samma tåg i går stiger det på två kvinnor med hysteriskt fula kläder..eller fula o fula...mer konstiga. NEJ JAG BESTÄMMER INTE HUR FOLK SKA SE UT! De båda kvinnorna bär sjalar i konstiga färger, smala glasögon, bruna väskor med kvasiintellektuella märken från alla världens hörn. Jag hör hur de börjar diskutera kulturrådet i Stockholm och vad anslagen med pengar ska gå till....suck... två kulturfittor som vägrar raka sig under armarna, två kvinnor som har en misslyckad tonår bakom sig med klumpiga försök till bekräftelse genom att tidigt gå med i greenpeace, amnesty etc.
Genom olika diksussionsgrupper för ungdomar på kulturhuset i stan har de suttit otaliga timmar och diskuterat varför filosofi bör ses som en gren i nästa olympiad.

Idealister som inte får utlopp för sin "intellektuella" sfär annat än genom sina systrar på det skummaste cafeet på söder.
Där konstaterar man att det bara är man själv och de sina som förstår all världens motsättningar..sippar lite till på sitt gröna te och tipsar varandra om senaste sättet att rensa tarmfloran genom "rening" med hjälp av alger och örter...

De två biljettkontrollanterna däremot...de känner tillfredställelse genom att få "styra" vem eller vilka som får komma in på en pendelperrong...eller inte... De använder sig av argument som : "nja...man måste ju tjäna pengar på något hehehe..."
Jag tror fan i mig att deras yrke tveklöst är det absolut mest meningslösa som finns i Sverige. Det genererar inte alls så mycket pengar extra i böteslappar som sl vill göra gällande..... detta har jag dessutom fått bekräftat av en person som jobbar på sl med ekonomi. Dessutom är det också tveklöst ett av de mest provocerande yrken man kan ha...
"hörru, får jag se din biljett så jag vet att du betalat för jag utgår nämligen ifrån att du fuskar"...det är just den mentaliteten sl bidrar med i morgonrusningen runt den 3:e i månaden .....fuck you..

jävla sl.....jävla kultursnobbar med rosa fula paraplyer...
Jag blir så trött på deras ooootroooooligt lilla värld. Det finns fler människor runt omkring dig. det finns människor som har minst lika intressenta erfarenheter som de. Det finns människor bland oss som skulle kunna ge sååå mycket mer..men de får inte plats....för där står prettofettofittan o misslyckade ordningsvakten som i stället jobbar på sl nu, o dirigerar med sina taktpinnar o talar om för oss andra hur vi ska tänka, gå, knulla  unt saoo facking waijter.

Tänk själva nån jävla gång..släpp era demoner lösa o fundera över hur man kan göra något bättre för någon annan UTAN att profitera sig själv genom synkade huvudnickningar i fikarummet eller genom pengar etc.. nu har väl iof ingen av dem särskilt fet lön..men ändå...suck
Det är som Opus i utgård..."världen krestar runt mig..bara bara mig..damdidamdidum..."


Det här får bli min konklusion och avslutning på detta årets blogg. det betyder inte att jag inte kommer blogga i sommar.
Däremot inte lika frekvent...? hahahaha..jaja.
så e det...

eehh...häggfest..typ

Festen vart lyckad...som vanligt.

Under dagen slet vi som djur för att få i hop det sista, tält, grillar etc. Giiiivetvis börjar det regna och lokaliteten byttes i år till uppehållsrummet i stället för personalrummet/under häggen på baksidan. Detta visade sig vara ett ganska slugt val.

Tävlingarna gick bra o allt flöt på. Öl, vin och vatten avlöste varandra på borden och glasen stod sällan tomma.
Vissa saker som sker under dessa berömda fester bör det inte skrivas om.... va fan....
Så  stället tänker jag visa ett klipp med Johan Rehborg där han medverkar i Parlamentet. Detta får (för den intelligente) bli svaret på hur "kul" vi hade.
Är du känslig? Tycker du det svenska språket bör brukas med respekt? Finner du inget lustigt i grova skämt? Har du svårt att se ironi i humor?

Det skiter jag i.....
eller som Johan säger i slutet: " jag har ingen aning...men jag chansar på fitta".

 
så e det...

mobiiiilen 2

Nu e den fixad...jag slog, svettades, våndades och...framför allt....laddade den! hahahahahaha.....

Snart e det häggfest igen. I år är det jag, AL och MBr som ser till att saker o ting sker som det ska. MBr kommer vara ansvarig för mat o lite så... AL ansvarar för att bilen funkar och att musiken funkar. Själv ansvarar jag för tja...allt möjligt.
På Häggfester sker saker som gemene man inte tror sker...iaf inte när det handlar om pedagoger. Pedagoger låter ALLA sina egenskaper o talanger komma fram under en o samma kväll. Förra året visade en pedagog att hon kunde rappa heeeela låten "vanilla ice ice baby"....fy fan va roligt. En annan visade hur man gör när man ska ta sig in på en toalett utan att använda händerna ( ? )..en tredje visade hur man inte ska somna på en soffa avsedd för två personer..o somnade.....
En pedagog visade att han inte visste hur man dricker vin utan att sluddra fram meningslösa fraser om hur jävla duktig han är på allt...o då menar jag fan i mig allt.
En av de mest uppseendeväckande händelserna förra året var när en man stod lutad över en häck (växt) snubblade till och landade i häcken med arslet uppåt. Året innan det hade vi också fest. Då visade fyra av våra yngsta kvinnliga pedagoger i min dåvarande enhet hur man dansar på borden till "macarena"...we men liked it...a lot.

nä..nu ska jag sätta mig med årets pengar till festen o räkna hur många bira vi kan köpa...o mat.. så klart.
Hur det slutar denna gång återkommer jag med.
så e det...

mobiiiilen.....

min mobil pajade i dag...tror jag...måste fixa till den en smula.
suck.....

märkligt vad snabbt man blir beroende...
så e det...

den du.....

Om denna begivenhet bör det skrivas om.

Pappas lilla tjockis spelade på golfbanan i dag. Hon var till tänderna rustad med de dyraste och senaste klubborna med tillhörande outfits.
Stod brevid mig en ganska lång stund vi rangen och såg ut som om hon väntade på någon...det gjorde hon...en golfpro/tränare.
De började diskutera huruvida hon höll klubban rätt o lite så..tills hennes mobil ringer.

Hon: tjaaaaa.... jamen de e lugnt.
Jag står bara o ska träna lite sörru.
Golftränaren: Du, vi kanske ska fokusera lite här i stället ( ler försiktigt )

Hon: Vaaa....i kväll? Men vicken tid dåra?

Golftränaren: Vet du..det är inte ok att stå o snacka så här när andra försöker koncentrera sig på sina slag!

Hon: aaaaaaa...shit va kul, men du vänta lite ba.. Ja vadå, får man inte prata eller?

Golftränaren: Ja alltså...det finns oskrivna regler. Men det hör väl till god ton att ta hänsyn till de som står här. Detta gäller självfallet även ute på banan!

Hon: Jasså? jaha...aaa men vänta lite dåra.. ( tuggar tuggummi )

Golftränaren: Ja..du får nog lägga på nu. Dessutom har du ju betalt för den här timmen ( ler ansträngt )

Hon: aaaa..men du min tränare säger att jag måste lägga på.. ja eller hur..mmm...hahahaha ja...men shit jag ringer sen då...aaaa...i går? va sa han dåda?..jaha...ok. Men iaf, jag ringer sen..hahaha..aaaa..ok..puss.

Golftränaren: Det där är inte ok. Det måste du förstå.

Hon: Vilket då? ( tuggar tuggummi )

Golftränaren: Ja alltså...att stå o snacka i mobilen så där.

Hon: jahaaa...men min pappa gör alltid det?! Han har en egen parkeringsplats också... o han har varit medlem här länge          ( ? )

Golftränaren: ?...menar du *pip*?

Hon: hahaha...aaaaaa ( ler o tuggar tuggummi )

Golftränaren: ( mycket ansträngt ) nu kör vi.


Pappas lilla tjockis var duktig i dag.

Själv övade jag på mina chippar. De satt fan i mig där de skulle. Nöjd begav jag mig hemåt för en kall öl och lite mat. Solen var skön i dag..... i morgon ska jag städa hemkunskapen (?) med våra elever..... inte upphetsande...alls.

Mer upphetsande är att mina chippar funkar.....
så e det...

RSS 2.0