A week to remember..

Jag stångar mig blodig för "rätt i sak" när det handlar om mitt jobb....verkningslöst för övrigt.

Sigtuna kommun är och förblir Sveriges absolut sämsta kommun gällande att ta hand om sina medarbetare. Punkt.
Sug purjo.

Sämsta veckan på myyyyycket länge.

Kronprinsessan har förlovat sig med en bonde från Ockelbo. Vem fan bryr sig? Arbetslösheten är nu så stor att folk på allvar funderar på brottsliga karriärer. Spyor på pendeltåg...fulla snubbar på ICA...dryga kassörskor som vägrar vaxa överläppen...slask...

På bussen till jobbet i tisdags fanns TRE person. En kille med barnvag, ett barn i och så jag... och FYRA stycken biljettkontrollanter.
När jag går på bussen visar jag mitt SL-kort och sätter mig. I samband med att jag visar kortet tittar två av kontrollanterna på mig och rör inte en min.
Efter ungefär tre minuter ser jag hur en av dessa killar går mot mig, ställer sig bredvid mig och utbrister:
 
- "Haru färdbevis?"


?


Jag svarade: "Det såg du väl när jag klev ombord? Du stod ju bredvid mig när jag visade det för chaffisen!"


- "Du har alltså inget?"


??


Jag satt med arslet på jackan och hade således svårt att komma åt kortet i bakfickan, jag frågade ännu en gång om det verkligen ska vara nödvändigt?

- " Du...jag gör MITT jobb... Har du inget färdbevis så får du pröjsa böter!"

Hela min värld gungade och jag hade svårt med andningen. Jag frågade så lugnt jag kunde, om det kunde vara så att han faktiskt såg mig när jag klev ombord?

- " Kanske jag gjorde, men jag vill se färdbeviset..."

Min ilska var bortom.... allt.
Jag ville ta min (heavy) lärarkalender och slå honom med full kraft rätt på snoken, därefter  stoppa upp den på tvären i hans självgoda jävla arsle så han fått skita ut kalenderdagar i en vecka.  

Jag sliter fram kortet och han tittar, då utbrister han med en självgod min:

- " Du, hade det inte varit lättare om du visat det från början?"

Som grädde på moset avslutar han med en huvudskakning och SUCKAR...!!


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRHHHHGGRHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA..... 


Precis som i "My name is Earl" är jag tämligen säker på att "karma" straffar en om man inte "gör rätt". Med denna övertygelse belönade jag mig själv med en chokladboll och kaffe på jobbet. Jag hade ju faktiskt  inte uppträtt illa mot honom..!

I dag har jag "bättringsmålat" skolan och inväntar med spänning det kommande klottret på väggarna. Och nej, jag är inte vaktmästare. Men min anställning ger inte utrymme för ledighet när eleverna inte är där. Förut var det så...men inte längre... bajs.

Nu har jag svept två bärs och stillat min frustration, inväntar fredagen då jag ska jobba med JE i Kista. Vi ska sälja KORV.
Finkorv... inte korv med bröd. Finkorv är gott och det blir min uppgift att övertyga gamla damer om detta. Gamla damer som förmodligen låter "gubben" provsmaka en, två, tre, fyra ggr innan man köper skiten. Jag ska alltså stå och le i tre dagar och sälja finkorv...fiffigt.
så e det...
Sunday...Lite fittigt e det.

Ska jobba i morgon trots att INGEN annan är där....suck. Eller jo, Vaktis o min expeditionskurator e ju där.

Jag ska tydligen bära skåp med Vaktis, vilket inte gör så mycket då jag ju gillar vaktis...men It is still inte a part of my anställning!!...

Gårdagens Melodifestival del 3, gav många goda skratt. BWO lyckas alltid fascinera mig. Inte musiken, utan deras otroliga klädkreationer. Alexander Bard ger verkligen ett ansikte åt "skäggbiffen"...hahahaha...
Lilla Molly gick rättvist vidare med EMD. För OVANLIGHETENS skull ska jag erkänna att dessa meganördar ÄR duktiga...faktiskt.
Hold your horses...på att sjunga alltså!

Sedan undrar jag, har sångaren i BWO (namn?) genomgått ett könsbyte?? Jag tycker mig se mer och fler nigningar o fingerviftningar för varje år.  Han lät som en liten skolflicka från Österrike med blommor i sitt hår.

Att den sk. "internationella juryn" drog med Grekiska-öststats-whatever-bidraget "Alla", är fan i mig helt otroligt. Eller det kanske det inte är...??!

Därför undrar jag, när ska vi få se den siste kommunisten Christer Björkman lämna sitt uppdrag? Denna schlagergeneral(?) gör preciiiis som han vill. Med dicken i högsta hugg och rödflammiga kinder går han genom SVT:s lokaler o sprider sina jävla floskler om att "i morgon är en annan dag", o ingen jävel vågar ifrågasätta... Han skvätter med darrande underläpp och piper med skälvande röst att : "det är jaaag som bestämmer..det är jaaag!"

Btw.... Red Fox-bidraget var det bästa på många år. Coola killar med ödmjuk inställning...kul.
Appropå  könsbyte...Förklara detta för mamma!

så e det...


Bad Kebab.....Someone asked me: "what are you doing this weekend?"...

well....
så e det...

Kallt...


I dag skulle ungarna åka skridskor.
Ute var det sisådär minus 4. Vi GICK självklart ner till ishallen.
Väl där inser vi att tiden som är bokad, är bokad i den "nya hallen".
Den "nya hallen" ligger brevid den gamla och ser på utsidan ut som ett skjul. Väl inne inser jag till min fasa att det är precis vad det är...ett stort jävla skjul. Ett stort kallt jävla skjul med gamla lastpallar som "gångväg" mot öppningarna till isen. Ett stort jävla skjul som är kallare invändigt än ute!

Efter en timme hade jag inte längre känsel i mina tår och jag svor en rad ramsor med olika innehåll. Främst fula ord.
Enda behållningen var ett par elevers fantastiskt roliga....åkning..typ.

På väg till stationen efter åkningen funderade jag en smula på hur nästa vecka ska te sig. Eleverna har sportlov men inte Macke. I alla fall inte mån-ons.
Vad jag ska utföra för fantastiskt viktiga uppgifter har ÄNNU inte berättats för mig.
Skitdåligt.
Som vanligt blir det väl till att bära datorer till olika klassrum o sitta och prata skit med vår receptionist över en kopp kaffe.

På mitt lokala tipsombud gick jag i dag in för att lämna veckans tips (tipsligan på jobbet). De som jobbar där har ALDRIG en endaste gång sett mig i ögonen när jag lämnat mina rader. Hur jävla trevlig jag än har varit. Det är två iranska bröder som äger butiken.
Utanför står två av Rotebros fetaste jävla bilar ni kan tänka er..en Audi samt en BMW M5. Ja, det är bröderna som äger dessa vrålåk. Jag skiter fullständigt i att de är Iranier..men faktum är att det sticker i mina ljusblå... Inte att de har fetaste bilarna , nä, snarare att de är så satans otrevliga. JAG betalar deras jävla bensin så de kan åka till jobbet varje dag genom att handla där etc.. Jag begär inte mycket, men ett "hej" är fan inte för mycket begärt.
Men..de säger absolut ingenting...tittar inte ens.

Jag inbillar mig att de jobbar inom ett serviceyrke..men för all del, jag kan ha fel. Jag frågade min favvolibanes på grillen om hur han ser på saken. Till svar fick jag följande: "Eiih Mackan...de är inte libaneser...vad ska jag säga på det? De jobbar, jag jobbar, de skiter på vilka pengar som de får in. Därför att de redan har pengar"...!
Jaha, sa jag. Så du menar att de är otrevliga för att de redan har pengar då?
"Hur jag ska förklara för dig? Så här Mackan...folk är olika, du är olik, jag är olik. Du inte gilla tippa där..gå någon annanstans. Lätt kompis!"

Jag skulle skoja till det o svarade: Aha..så om jag inte gillar din kebab så kan jag handla den hos killen i Rotsunda haha.

*knäpptyst*

Med en mycket allvarlig min tittar han på mig en lång stund innan han utbrister:

"Va fan do säger..duger inte min kebab??"

*knäpptyst*

Övriga matgäster tittar på oss båda och för en kort sekund vet jag inte om han skojar och jag känner mig oerhört illa till mods... Då vänder han sig om med ett stort brett leende: "Mackan jag skoja på dig..ta det lungt kompis."
"Vet du Mackan...skit i de dära med bilar o sånt...ta hand om dig själv och välkommen tillbaka hajdå hajdå!"

Nuuuuu ska jag dricka en kopp kaffe och svulla en kexchoklad och ja jag vet att klockan är mycket... o för att bespara både er o mig själv onödiga energiflöden kan jag meddela att jag skiter fullständigt i vad klockan är och vad som är brukligt.
så e det...

Melödifestivölskiten 2009

Oooooo så har bumbibjörnen Amy som aldrig kommer i puberteten varit med i år igen. Och "killen hela dan" Måns Zelmerlöw gick så klart vidare..

Det är fan i mig ett mysterium.
Måns Zelmerlöw är tveklöst MEDIAS ansvar. De talar om för oss att Måns är bra. Måns är INTE bra. Måns är medioker.
Basta!

Men det är ju kul att han fått ge nytt ansikte åt "slemproppen". Mer lismande och smörig går inte att finna i detta avlånga land. Jag har sagt det förut o säger det igen: Måns Zelmerlöw är det yttersta beviset på falsk produktutveckling....där media ÅTERIGEN talar om för dig vad du ska lyssna på.

Övriga bidrag var inte heller mycket att hänga i granen... Två finska systrar med celluliter  upp till  patthöjd står och sjunger exakt samma sorts musik som för tjugo år sedan..släpp det nu! Gå vidare och krama ekorrar i skogen o sjung en sång för grannhunden i stället... Men snälla snälla låt oss svenskar få slippa höra er..för fan.

I min iver att följa och tycka fanns det en enda glimt av humor i gårdagens tävling. HEAT. Inte deras insats eller låt..nä.
Däremot deras hysteriskt roliga kläder och frisyrer. Glam you maddafakka!!

Denna jävla skittävling till trots, så har jag lyckats inse i alla fall en sak. Svenska folket är som vanligt: tråkiga, rädda för förändring, tysta och med makalöst dåligt musiköra har de återigen lyckats rösta fram skit till finalen i maj.
Helt jävla otroligt.

Jennifer Aniston blev min ventil under resten av kvällen... Jennifer Aniston är ....ja. det är hon.

Btw...Jag skulle vilja ha namn, ålder, samt yrke/skola på de som röstade på Måns och Amy. intressent tanke på vilka det är...!

Säger så här: Ta ifrån era jävla ungar deras mobiltelefoner under melodifestivalen så kanske vi kan se ett annat resultat på sikt....så e det...

...
...ensamheten är min sista boning..

...med den är jag ingenting...

...utan den är jag ingenting...


så e det...

appröpå melödifestivölen..

I kväll inföll en känsla av trötthet och (igen) hemlängtan. I detta kollriga rus flummade jag mig genom Youtube på jakt efter nån ny bra låt att smälta intryck tillsammans med.

Lasse Winnerbäck har gått varm här hemma de senaste dagarna och jag ville finna en coverversion av hans "Om du lämnade mig nu".

Till min förvåning var det inte så många som gjort den..till sin egen alltså. Hur som så såg jag ett litet fönster med en ung kille o tjej i svartvitt. Per automatik tänkte jag att: "det här kommer bli skitdåligt och framför allt skitkul att beskåda".
Till min stoooooooooooora förvåning hör jag två unga människor sjunga fullständigt...underbart. Ljudmässigt är det riktigt pissigt..faktiskt. Men man hör...ju.
Till min stora besvikelse gör ju då ljudet att en del "faller bort" eller i bland "förstärks" lite väl mycket.

De unga tu är alltså ett par från västkusten, är 18 år och visar sin kärlek genom Youtube.... det är som upplagt för en skrattsalva..men ICKE!
Jag fascinerades av deras lite naiva inställning och ändå proffsiga attityd. Faktum är, att de är så jävla bra att de skulle skåpa ut vilket gammalt jävla schlagerspöke som helst.

Ponera att dessa två ynglingar skulle ställa upp i Melodifestivalen med denna låt... Jag säger bara, jag har stoooor framtidstro till det nya unga musiksverige.

Vad det beträffar Melodifestivalen kan väl tilläggas att jag inte har ord för hur pinsamt det är...helt enkelt.
VARFÖR VARFÖR VARFÖR VARFÖR  envisas man med att ha med avdankade musiker som gör samma jääävla skit år efter år? Ingen förnyelse överhuvudtaget...o så GNÄLLER man när vi kommer bland de sista i Eurovision i maj!?

Lyssna på dessa två 18-åringar och begrunda... 

Ödmjukheten blir ganska påtaglig...hos mig själv.

 
så e det...

Blandat o så...

Jag vet inte riktigt...i dag har jag enorm hemlängtan till Karlskrona.

Hade märkliga drömmar om kärlek i natt. Inte bara flyktiga sådana, mer verkliga och på något sätt så starka att jag vaknade med en djävulsk ångest. För ovanlighetens skull känner jag mig i dag...


ensam... väldigt ensam..faktiskt..


Hur som helst. I går åkte jag in till Stockholm med JE, vi skulle ta en bärs på "Grappa".
En ganska populär afterworköldrickasemighörmigplats. Där trängdes företagsmän i kostym med kvinnor mitt i  karriären, båda utan karaktär...tyvärr.....suck.
Det är fan i mig ett mysterium hur makalöst dåligt självförtroende (många!!) innerstadsmänniskor har. Det GÅR inte att vara "vanlig"..det GÅÅÅR inte.

Man är så satans "stöpt" att det mest avvikande beteendet är, i fall någon har något så "tokigt" som en toppluva med tofs...ooooooohh wow. Att sedan resten av kläder, smycken, väskor, är designade av en påtänd fransman spelar inte så stor roll.  Faaast det e klart, det är ju lite på nu då da... att vara påtänd och "skapa"! 
Man ska alltså se ut som ALLA andra men ändå INTE...myyyyycket märkligt.

Man undviker "normalitetsbeteende" genom konstiga klädkreationer som någon ANNAN sagt att man ska ha..OAVSETT hur fånig man ser ut!? Man kompenserar KONSTANT det som fattas en i livet med yttre attribut och beställer in det mest konstiga ölet stället har...för det ska VARA så..!?
Man vill alltså inte kännas vid "normalitet" för rädslan av sin egen otillräcklighet..tragiskt och patetiskt.

Jag kan inte med alla ord jag känner, återskapa min känsla och förakt för detta beteende, genom skrivna tecken.Bredvid vårt bord satt två tjejer varav den ena visade klyftan i arslet (jeansen hade åkt ner)...fantastiskt vackert.
JE brydde sig inte särdeles. O andra sidan har han ju varit i samma förhållande i sisådär 10 år..typ. Jag funderade en stund och sa att han e lite "bögig"...JE svarade ofattbart snabbt att min halsduk är "bögig"...det är den inte alls!
Möjligtvis lite för kort. Det är just det som gör att den påminner om en scarf..typ.
Men fortfarande är det en halsduk...faktiskt.
 
För den oinvigde innebär det inte att det är något som helst fel att vara homo. Det är liksom inte det att vara homo som själva ordet bögig handlar om i vårt/mitt sällskap. Men säger man det i rätt ögonblick i rätt sällskap så....skitsamma.
Det ÄR kul...

O andra sidan,  vem fan bryr sig.


Iallafallsåvadetsåhärdåda.
 
På väg hem köpte jag en kebab hos favvolibanesen i Rotan. Utanför står en full kille o tigger pengar.
Jag, i mitt tillstånd, ger honom en tia och går in. När jag kommer ut ser jag förvånat hur han står o dansar!!
Jag stannar upp en stund och fascineras över denna lustiga människa.
Då hör jag honom plötsligt säga: "räcker det nu o store krigargud?".....?
Han går ner på knä och jag inser att jag trots mina egna brister är ganska normal själv.


På mitt jobb bygger man en liten men fin(?) förskola 50m utanför vårt klassrum. I torsdags hade man lagt klart taket och således fixade deras chef en taklagsfest.
Våra ungdomar frågade vad detta betyder och vi svarar: "man har en fest för att taket ligger på och så hänger man upp en krans. Om deras chef inte betalat en fest hade killarna i stället hängt upp en docka av honom...typ".
 
Med detta i färskt minne går vi sedan till idrotten där en av mina killar ska förklara det han nyss lärt sig. Till saken hör att han inte varit i Sverige särdeles länge. Språket är i bland lite.....ja..va fan. Han gestikulerar ivrigt och berättar om det som skett lektionen innan. En annan kille från den andra klassen frågar vad han menar och vad festen heter..liksom? Han svarar fullständigt, totalt ogenerat som det vore den mest naturliga sak i världen:
 

"taskslaskfett..."


HAHAHAHAHAHAHAHAHA....underbart.


Naaaaj. Nu ska Macke gå o tippa.
så e det...


Brallor...

Skillnaden mellan Man o Kvinna vid köp av ett par Jeans. För Kvinnan har ett besök redan skett dagen innan då byxorna blivit omsorgsfullt utprovade...vilket i det här unika fallet utesluter en nya provning i provrummen. Båda har dessutom enbart 10 minuter på sig innan en parkeringstid utgår samt 20 minuter innan systembolaget stänger.

så e det...Jau du..Har tillbringat dagen med profilplaneringar, ombyggnationer, enhetsflytt, hamburgare, lokala arbetsplan....gäääääsp..er. o sånt. 
Inte särdeles upphetsande....va.

Tio saker som e konstiga:

 1. Peter Siepen.
 2. Varför har advokater ofta permanentat hår? (manliga)
 3. Carolina Gynning.
 4. Varför är spärrvakterna på Rotebro station konstant sura?
 5. Varför har advokater ofta permanentat hår? (manliga)
 6. Varför har de flesta äldre lärarinnor kortklippt hår?
 7. Varför har advokater ofta permanentat hår? (manliga)
 8. Varför kan inte min "roomie" raka sig över handfatet i stället för i badkaret?
 9. Varför har advokater ofta permanentat hår? (manliga)
10. Patrick Ekwall. 

Så trött att jag skrattade åt en fis som smet i kväll.

Kul i dag är att jag och HW har en ny idé till herrklubb..fast bara på skolan. "Klapp o Dask". Efter en initieringsrit får man en liten presentbox med en röd paddel i. Smisk på stjärten....helt enkelt
Den ska man för övrigt lufta emellanåt säger mamma mia.

Stjärten alltså.
så e det... 
 

RSS 2.0