Stockholm vaknar långsamt...



Tog en promenad i vår vackra huvudstad i dag.

Gick omkring i stan en stund o shoppade lite bland alla äckligt gulliga par som poppar upp ur jorden så fort det blir 10 grader celsius.
Det är ett märkligt fenomen hur äckligt mysiga alla par blir så fort det blir vår...då ska man "visa sin kärlek", man ler o matar varandra med små bitar av en bulle på roberts coffee...
Hand i hand går de sedan omkring o "skvätter" sin positivitet på alla andra stackars jävlar som precis kommit ur vinterdvalan med insikten att man fortfarande är kvar i "ensamhetens kedjor".

.....bitter.....
men bara lite.

Andra små lustigheter är alla dessa förbannade barnvagnar överallt. Jag FATTAR INTE hur man som mamma knallar runt på stan en solig lördag bland ca: 350 000 andra människor för att "fika med vännerna"...
Stadsmorsan med barnvagn är som en krigsmaskin. Hon tar sig fram precis överallt. Skulle Du stå i vägen får Du ta konsekvensen.
För fan...åk ut på landet, skogen, havet...frisk luft. Lek med ungarna i stället.
Fast det är klart. Man måste ju visa dem i rätt tid hur man uppför sig mot mindre lyckligt lottade människor och visa sitt uppenbara missnöje mot de som inte "passar in" i stadsbilden.
Det är som sagt inte bara byggnader som skapar en stadssiluett!

Njöt av en öl på en uteservering och fröjdades av alla vackra kvinnor. Jag var rätt snygg i dag..faktiskt.
Blev "uppflirtad" hela tre ggr...

tror jag...

Hemma i "Rotan" stod det sisådär 20-25 tonåringar utanför Vi-butiken och pysslade med moppar, cigg och ovårdat språk.
Killarna visar röven med "häng i brallan" och tjejerna rättar till luggen som i ett mantra ungefär 10-15 ggr per minut, tuggar frenetiskt tuggummi och utbrister titt som tätt: "asså...ba...eller huuur...aaaa...omg...men shit osv."
A-lagarna har satt sig till rätta på favoritbänken med sin Marinella och två burkar pripps blå. De gör inget större väsen av sig. Varför skulle de...
Mammor i sunkiga mjukisbrallor o med barnvagnar står o drar en cigg med väninnan bredvid lekplatsen och pratar om senaste sättet att få bort fettsäcken kring magen. De sneglar avundsjukt på den 25åriga granntjejen i porten bredvid, utan barn och som ser lika fräsch ut oavsett tid på dygnet. De suckar och nickar i samförstånd, drar ett halsbloss och gnäller över hur dålig tv-underhållningen är på lördagar.
Våra "mentalt underutvecklade" finns också där. En av dem sitter sedvanligt på en bänk och spelar gitarr. Eller ja..spelar o spelar. En annan släpar omkring en plastpåse och går runt runt ett par timmar.

Och så jag...ju. 

Naaaj, snart sommar och Karlskrona.




så e det... 

Kommentarer
Postat av: Wi

Ha,ha. Jag skrattar!

2009-04-05 @ 12:34:42
Postat av: Smile

Dina reflektioner är helt underbara, det är kul att se att andra har samma typ av refletkioner och funderingar om det man ser i sin vardag som en själv.. men har inte samma förmåga att skriva ner det så levande som du..

Så fortsätt i samma stil ;-)

2009-04-05 @ 12:55:04
Postat av: johanna

men varför kom du inte och liva upp stämningen på den otroligt roliga antik mässan?? Där slap du kära och gulliga par, mjoo en del barnvagnar men inte så många.. men framför allt massa roliga antika människor att kolla på, jag har haft en super helg.. :)

2009-04-05 @ 20:29:27
Postat av: jag själv

Ja du Johanna... du tjänade iaf lite pengar :)

2009-04-05 @ 21:21:03
Postat av: Alice

Haha, du är grym! :D

Blä för romantiska komedi-par!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0