tarej i brasan...I have absolutely no fucking idea…. Var det första jag hörde på tåget mot jobbet I morse. En (förmodad) engelsman satt två säten bortanför mig och pratade i mobiltelefon. Han hade en schöne ”dialekt” och jag beundrade hans sätt att uttala vissa ord.

Han var ful. Men pratade skitcoolt.

Inne på systembolaget var det full (hehe) rulle under eftermiddagen. Människor blir som förryckta när det lackar mot ”storhelger”. Man handlar sprit gosse, som om det vore sista gången i livet man ska dricka. På bolaget i Rotan finns ett ganska tilltaget utbud av diverse sorter. Både öl, vin och starksprit. Mest hade man handlat öl…det gapade tomt i vissa hyllor och på lastpallar.

I morgon ska det supas o knullas o slåss över hela vårt vackra land. Under ett par få timmar låter man sitt sista sunda förnuft bytas ut mot total fyllekoma. På lördag väntar årets absolut största gemensamma bakfylla för en hel nation. Till och med större än midsommardagen!
 

Vad är det då som gör detta?
Jag tror att vi svenskar är så jääävla duktiga och pretto året runt att vi helt enkelt MÅSTE få ut vår ångest. Vi kan tyvärr inte VISA det för varandra, utan döljer det ist bland dunkla och unkna dofter av fylleångor, denna ångest levereras sedan med enorm precision i form av: ”Asså berra…fan..du ska veta hur mycke jag eelskar daj. Men min kääring vill inte klullnllaaaa. Fattaru? O jobbet ba, du vet…sååå jävla mycket. Fan ocschå…..” efter salvor av sludder bestämmer man sig för att ”ta tag i saker”!

Man ringer svärmor och berättar att hennes äckliga jävla fikonpaj smakar skiiit… och klassikern, sin chef!! För honom/henne berättar man att man helst av allt skulle vilja bajsa på dennes bil och sedan ge chefen ett riktigt jävla trutslag!

Så det så!Dagen efter börjar med illamående, yrsel och total avsaknad av smaklökar. Dem har man nämligen supit bort kvällen innan med hjälp av grannens Tequila OCH chorizokorvar med extra krydda.
Små små minnesfragment börjar sakta dyka upp ju längre dagen går. Och lagom till middagen runt 17 har man nästan sorterat upp samtliga ”diabilder” i huvudet. Vid denna tidpunkt har man också börjat ana att det där med varannan vatten kanske inte är så tokigt ändå!?

På kvällen kommer man på att kolla sin mobiltelefon och fasar inför det faktum att man har 5 missade samtal från sin chef, samt ett textmeddelande från svärmor som skriver att: Kära Kalle, jag antar att du var onykter i går och låter detta passera. Men vill också passa på att berätta att jag inte alls tycker om att stimulera min make analt. För övrigt kan du be min dotter att ringa. Vi vill gärna ha tillbaka våra 50000 som ni lånade till bilen. Det har ju som sagt gått 3 år nu.”

 

…pust.

 

”Men Marcus, är det inte så, att det mest är våra ungdomar som dricker på det sätt du målar upp?”

 

Nej…

 

Gå gärna till närmsta majbrasa och studera barnfamiljerna. Där står grannar och vänner med barnvagnar och skrockar ikapp. Bredvid lottkiosker står man och berättar om jobbet och skvallrar om allt och alla. Ungarna springer omkring med raketer, glödande pinnar, korvbröd med grus på, snoriga näsor och mammor som ”minsann ryter till titt som tätt” när de är för nära elden. Mitt i all denna ”vänliga myyysiga sammankomst”  har papporna tagit fram sina souvenirflaskor med ljummen vodka/whiskey. En del har dristat sig till att ta med en kylväska fullproppad med både mat och dryck…en jävla massa dryck.

3 timmar senare sitter man på årets första ”utekväll-infravärme-altan-fest”. Mammor med filtar och sovande ungar i knät, pappor med gamla lumparminnen och ”jag-hade-tuffast-lumpartid-attityd”, sitter nu och tycker att kvällen har varit såååååå trevlig. Mitt i all skit hör man ”absolute dansband vol.5”…..på repeat..

 

Men jag själv då?

Jodå, jag ska också vara där.
så e det...


Kommentarer
Postat av: "Sällan"

Tack hjärtat!! För ett mycket underhållande och utomordentligt väl skriven text! Varenda ord på spiken sant! Förväntar mig en lika väl beskrivande text om hur du förfört grannens fru under infravärmen medans kvällen sista tryckare ebbar ut på dansbandsskivan som hunnit bli repig för den gått på repeat så många ggr.....Å ja........

Jag kommer oxå vara där!

2010-04-30 @ 12:43:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0