personalfest 2

Appropå personalfesten.
I januari är nog de flesta klara med vad som gäller ang relationer i kollegiet.
Rövslickeriet jag antog skulle ske på festen blev inte i den utsträckning som jag förväntade mig. Visst förekom det, men som sagt inte i den utsträckning det brukar...
Mest bestod kvällen av skratt när våra "grumlade" sinnen fick njuta av kollegors roliga upptåg..och de var faktiskt riktigt roliga...
TL hade förkläde föreställande en naken man..vilket fick den kvinnliga delen av personalen att tjuta av skratt.
Gissningslekar och nubbe avlöste varandra tills vi skulle dansa.
Vår rektor bjöd på sig själv och lockade till många skratt.
Det behövdes sannerligen mellan budget och anpassningar.
Vi var nog ganska nöjda.
Till dansen hade vi en liten bandspelare som genererade så pass lite ljud att vi kom av oss. Efter en timme beslöt HW o jag oss för att vi skulle låna en större hos e-enheten.
Sagt o gjort. Vi gav oss ut i kylan o sprang bort till lokalen där de huserar. Väl inne slås vi av känslan att bete oss som ninjor. Vi smög fram och låtsades att vi var på uppdrag. Att så smidigt som möjligt få loss stereon från väggen
med minsta möjliga åverkan.
Det gick bra och uppdraget lyckades.
Tillbaka i hk-salen fick vi igång musiken igen. Sedan dansade vi o filmade. eller ja, jag filmade när de övriga dansade.
Vi gjorde en MTV-video...
typ.
Innan vi skulle åka hem tog vi för oss av det som var kvar av maten.. inte ville vi slänga den inte. jag fyllde en plastpåse full med köttbullar.
På tåget hem blev jag hungrig och började äta av dem. Tre stationer senare hade jag ätit tio stycken och kände mig nöjd. HW åt ingen, inte heller MA eller KB. Vi skrattade åt det faktum att jag skulle ha väderspänningar dagen efter.
En pepparkaksburk blev också över. den tog jag hand om på måndagen och gav bort de flesta till våra elever.

Som vanligt pratades det en del om festen på fredagen veckan tidigare. Då får jag veta att en del ifrågasatt varför vi skulle slå i hop den årliga julmaten med en fest?
En del hade tydligen fått information om detta faktum "för sent".
För sent?
Skitsnack.
Jag och HW hade vid ett tidigt stadium informerat hela jävla kollegiet om den förestående festen på info.mötet innan ae.
Dessutom vid två tillfällen...

Information på vår skola är inte känd för att vara smidig. Men i detta specifika fall var den glasklar..
tyckte i alla fall HW och jag.

Festen vart lyckad och nu får vi se om vi orkar dra i hop en ny "häggfest".


så e det...


julavslutning

ja men så då vart det julavslutning då....
Dagen började med att pendeln vart försenad....55 minuter!!!!!
Jag var så jävla förbannad att jag i vredesmod sparkade till tåget när jag gick av, inte för att det skulle hjälpa, mer för att det var skönt att få ur sig ilskan.
O så kände jag mig lite manlig...
typ. 
Sekunden efter jag sparkat hör jag en röst bakom mig. Där står en lokförare o frågar: "hörru..va fan gör du?"
Jag svarar att det ska han skita fullständigt i...

Det skulle jag inte sagt.

Han stormar fram o ska "läxa" upp mig om kostnader etc.. jag försöker se ut som jag bryr mig. Hela perrongen är full av folk som tittar på detta banala skådespel.
När han gormat klart var det min tur.

"Du, för det första...jag betalar pengar för att åka med era jävla skittåg.. för det andra kan du ta din jävla handdator o kränga på blocket...för det tredje står inte jag här o tar skit av någon som anser att jag ska vara tacksam för att jag kommer över en timme försent till mitt jobb!

Jag är medveten om bristen i uppförande när det gäller själva sparken. Men i övrigt skiter jag fullständigt i att "bete mig" ordentligt... vem fan tackar mig för det?

jaja...på jobbet möts jag av att en kvinna på lönekontoret ringt och ifrågasatt mina extratimmar jag jobbat under tre veckor.
Min chef ville vara snäll och låta mig få ta del av den extra lönen INNAN jul. Kvinnan på lönekontoret ville annorlunda.... mycket annorlunda.
När jag ringer upp henne möts jag av en kvinnas bittra röst som förklarar på finlandssvenska att jag: "minnsan inte kan få några pengar i December..som ska betalas ut i Januari!!!!!"
Jag ber om ursäkt för det obehag jag åsamkat henne och lägger på luren.
Efteråt fylls jag av en olustig känsla som jag inte kan greppa. På väg till basen (lärarbasen) känner jag hur irritationen stiger i takt med mina steg. På mitt skrivbord ser jag miljoner papper som ska vara färdigskrivna samma dag.
Då knackar det frenetiskt på dörren...jag öppnar så fort att personen utanför knappt hinner reagera och hör hur jag själv säger: ja..va fan vill du.........

Utanför står en förvånad lärare...
Efter ett samtal där jag bedyrar att det inte var riktat mot henne går jag sedan till lektion.
Jag begrundar min morgon och äter en fantastisk janssons frestelse på lunchen.
Under dagen får vi besök från en annan skola (kollegor som tidigare jobbat på min skola).
Det är J (östersund) och St. Vi skrattade en stund o pratade om den kommande resan till Järvsö.
What happens in Järvsö stays in Järvsö har blivit vårt motto sedan förra gången vi var där.
Det låter tufft tycker vi..fast egentligen handlar det nog om att vi inte kommer i håg särskilt mycket efter all öl.. o vin...
J berättar att han börjat använda "rysk rot" som uppiggande medel. detta efter att han somnat på en lektion när den undervisande läraren satt o läste högt för eleverna. Numera öppnar J bara dörren o släpper in dem för att sedan stå utanför och vänta till lektionen är slut.
Fiffigt J!
Efter lite skratt somnar J som vanligt i en av våra fåtöljer.... hahahaha..eller ja..nästan
J ville ha massage av HW. Det fick han..... men bara lite.

På eftermiddagen samlas alla lärare i personalrummet för lite avslutningskaffe o lussebullar. Trevligt faktiskt.
Jag hamnar brevid personer jag tycker om...o personer jag i bland undrar om jag egentligen tycker om.
Det pratas mycket och högt och jag påminns om att min hörsel på ena örat är kraftigt reducerad.
 Det är fascinerande att sitta och studera hur människor umgås över något så enkelt som en kopp kaffe o en lussebulle. Mellan alla muntra tillrop och tillgjorda skratt ( av en del, inte alla självklart) märker jag hur en del försöker få mer sagt än andra. Både när det gäller att få chefens uppmärksamhet och det enkla i att bara få höras rent allmänt.
Vi är sååå olika varandra, men ändå lyckas vi på något sätt komma överrens.. i alla fall under samkväm.
Annat är det enskilt. Då får man minnsan höra sanningar om ditten o datten.. vad man tycker o tänker om både budget och planeringar, elever o lärare... sin egen situation o andras. När man sedan konfronteras med vederbörande eller har chansen att säga det man tycker, ja då säger man inte ett skit....patetiskt. 
Detta gäller även mig så klart. Man drar sig för att hamna i obehagliga situationer. Ändå är det skönt att få kräkas lite o få medhåll.


På kvällen samlas eleverna i klassrummet och vi har det lite mysigt. När allt är klart sätter vi oss (vuxna) i basen och försöker greppa dagen. Med julmust o godis berättas det vitt o brett om vad man gjort med sina elever under kvällen. Jag hör den ena fantastiska händelsen efter den andra och vill bara gå hem.....
Då knackar det på dörren (igen).
Utanför står fem elever i 9:an som säger: Är MB här? (jag).
Jag går dit och får veta att de kommit bara för att säga god jul till mig o kramas...
Jag blir varm..

Jobbet är inte så tokigt trots allt.

så e det..

lucia/personalfest

I dag hade vi luciafirande på jobbet...som vanligt..

I år fick jag gå med klassen tillsammans med skolans alla åttor. Fullständig katastrof.
De uppförde sig så illa att ett derby mellan bajen o gnaget ter sig som en syjunta...

Fan va trött jag är på hela skiten nu. Det gnälls o pips överallt på skolan. Lärare är oroliga för tjänstefördelning, eleverna över betygen och jag över bajslukten utanför skolan. Vi har en "fettavskiljare" vid matsalen som uppenbarligen inte fungerar...efter fem år!!!!
När man i sin iver ska gå till expeditionen (utevägen) slås man av denna doft och förundras över att man själv inte spyr av den...vidrigt. Men som vanligt ska man "bita i hop", det kunde ju varit värre.....typ...

I morgon är det personalfest o då jävlar ska det "bondas" till höger o vänster. Då ska alla bli vän med alla innan jul, så att man kan mötas i Januari med ett leende och slentrianmässigt kläcka ut sig: "Hade du en trevlig jul?" "Vart firade ni?" "Jaha, fick du några klappar då?"( o skrocka) "Lite mycket julmat blev det!" " jasså, ni var där...vad trevligt" " Nubbe till maten antar jag..."Nä du vet kärringen o jag drog en repa till kusinerna nere i Jönköping..jävla ståhej vettu..men va fan, man måste ju. E ju för ungarnas skull vettu!!" " Meeeen heeeej...god fortsättning Berit (o le brett)" " Ja, nu är det ett heeelt år kvar till nästa jul, skönt att man har det avklarat"..etc. etc.

Vi kommer dricka alkohol. När pedagoger dricker alkohol kryper en sida fram man aldrig ser på andra personalfester, nämligen dolda talanger.
Alkohol och dolda talanger är kul... ialla fall på vår skola.
En del visar upp sin allra bästa sida genom att under kvällen påvisa vikten av ett gott samarbete mellan lärarna och ledningsgruppen. Oftast genom att som brukligt slicka varandra i röven..

I fas två, efter ett antal glas vin/öl kommer nästa happening. Då ska man säga "vad man egentligen tycker"...
Både om situationen på skolan samt mellan kollegor. Ofta resulterar det i ett tomt pladder där de berörda inte kommer i håg ett skit dagen efter.
Sedan får vi inte glömma: Den obligatoriska dansen. Då är det upp till bevis vem som kan dansa o vem som inte kan dansa. Om man tillhör kategorin som inte kan dansa sitter man i stället o tröstar sig med en extra bira..o försöker se ut som att man inte bryr sig genom att i stället engagera sig i livliga diskussioner om temaplanering och schemaläggningar...
De som dansar har oftast skitkul...

Sedan kommer "nattmackan", tillsammans med en bira. Då har 70% av personalen gått hem. De som är kvar greppar intensivt efter den där sista lyckokicken genom att än en gång hälla upp ett glas vin, för att sedan inse att man kanske skulle gått hem för två timmar sedan. Pinsamheterna avlöser varandra och det gemensamma mötet under uppstarten på vårterminen består i nervösa munryckningar hos kvinnor som inte riktigt vet vem som gjort eller sagt vad på festen. Männen skiter i vilket...

får väl åtekomma med detta....

så e det...

melodifestivalen

Då var Sveriges absolut största gemensamma nämnare tillbaka...melodifestivalen.
i alla fall har vi fått veta vilka som ska delta.

som vanligt är det "eliten" inom schlagersammanhang som visar upp sig från sin bästa sida och som vaaaaanligt är det samma tråkiga jävla artister...
HAR vi verkligen inte fler duktiga musiker/artister i det här landet?
Linda Bengtzing?
Måns Z? (nykomling men fortfarande pinsamt)
Nordman?
Charlotte P?
etc.
ge mig någonting jag aldrig sett eller hört...någon som fullständigt får oss att baxna.
Dessutom är namnen på låtarna lika jävla pinsamma som vanligt:   "Hur svårt kan d va".... "If I could".... "Ingen mår så bra som jag".....Hero..etc...etc..etc..

För övrigt tycker jag cirkusen spelat ut sin roll efter förra eurovision song contest. Minns ni???
HELA Östblocket röstade på varandra...Fy fan så pinsamt...så uppenbart.
Men det är klart, de delar samma typ av kultur inom musik osv. Serbien stod som vinnare och västeuropa stod och kliade sig i huvudet.
En liten tjock lesbisk kvinna som sjöng en frihetssång? Fullständigt krossade sitt motstånd.
Att hon är tjock skiter jag i..att hon är lesbisk skiter jag också i...men LÅTEN. Den var ju så förbannat dålig!!?

Vem minns melodin? Texten? ärligt...?

Nä, efter östblockets ryggdunkande och ömkande sympatiröster bestämde jag mig för att till våren inte titta på skiten...helt enkelt..

Just ja. I fredags när vi var på golden hits... då stod vi lite avsides och tittade på "wallmans fantastiska uppträde med världsartister"...?????
Det var Christer Björkman med en knubbig ung sminkad man (?) och två yngre tjejer som underhöll.
UTAN rekvisita....inte scendekor, bara strålkastare. De sjöng en truddelutt, gick av scenen och äntrade den igen fem minuter senare...upprepade proceduren två-tre ggr. Till publikens stora förvåning.... För man trodde nämligen varje gång att det var slut.
Christer Björkman, vår schlagergeneral... vår ledare inom den fria musikvärlden...
amazing...wonderful... så..jävla..tråååkigt.
Jag och L stod och tittade med stor förvåning hur spektaklet bara fortsatte och fortsatte och fortsatte.
Tills vi insåg att de som satt i publiken BETALAT för showen med tillhörande mat och dryck. Runt 600 spänn..
För att få se en svettig Christer Björkman med följe stå och "underhålla" 2 meter från middagsbordet.
pinsamt..

så e det...

nobel

inte helt obemärkt har nobelfesten kommit för att glänsa i år igen.
Orkar någon bry sig på fullaste allvar?

På jobbet finns det människor som dagar innan berättar med lust hur "spännande" det är och ska bli att få följa festligheterna på tv:n.......?

Som vanligt.....jag fattar inte..

The beautiful people..

Nä, jag orkar inte ens försöka skriva något roligt i dag/natt.

I dag fick jag veta av M att senaste festen vi hade på jobbet med grillad mat ( i juni ) hade genererat mängder med fisar!?
M fes också..
Först trodde jag det var köttet som var orsaken, sedan fick jag förklarat att det var löken.
Man fiser av lök.
o bruna bönor.
o chili con carne.
o en massa annat...

kollade upp lite onödiga fakta och fick veta att vi fiser ungefär 10- 30 ggr per dag!!
På mitt jobb innebär det ca 11 000 fisar om dagen..hehe..

Sedan har vi försökt få i hop folk som kan hjälpa till på nästa personalfest som äger rum på fredag. I vanlig ordning är uppslutningen otroligt dålig.
Inte nog med det.. vi har gått ut tidigt med information om vad festen innebär.. TROTS detta finns det FORTFARANDE lärare som frågar: Blir det två julbord då? Ett på fredag och ett nästa vecka?
Nä....det blir ett julbord som vi slår i hop med en julfest.
Nä....det blir ett julbord som vi slår i hop med en julfest
Nä....det blir ett julbord som vi slår i hop med en julfest

Suck...

I fredags var vi ute med J. Han har slutat hos oss (tyvärr) och vi skulle tacka av honom. Åt mat på O´learys och gick till golden hits. Där hade vi en mycket givande diskussion om vilken artist som fanns på vilken bild på en av våningsväggarna.
ML hade flest rätt ( professor kalkyl ) och L hade nästan lika många rätt. I min iver att få flest rätt drack jag för mycket av min cider och blev i sedvanlig ordning för full.
Gick på toa och pinkade på ett par gamla diktatorer ( målade i pissoaren ) kände mig nöjd och åkte hem.
På tåget mötte jag TA. Han hade varit på Idolfinalen. Med dålig hörsel förklarade jag för hela vagnen hur jävla dåligt det är att Marie Picasso och Amanda gick vidare.
Ingen brydde sig.

så e det.....
RSS 2.0