Soljakt...Med blekfet kropp placerar man sig på en av stadens populära badstränder på jakt efter årets "bränna".
Vad händer?
Samma sak som händer varenda år.

Efter två intensiva dagar med nyrakat scrotum i sol bland skrikande ungar, insekter, måsar som bajsar i flykten, glass med gruskorn, kaffefläckar på shortsen, spänniga "dudes" som posar medan de spelar nån jävla strandbollspel, vackra kroppar, fula kroppar, solkrämer och utvälta drycker...tar man en dusch och skriker som Ned Flanders...ont.
Tittar sig i spegeln och ser två ögonvitor bland ett rödmosigt ansikte och ILLRÖD panna. Grisrosa armar och fotleder.
Efter en iskall dusch och 2 dl Nivea bestämmer man sig för att "ta det lugnt i morgon"...
Nej.
Inte alls.

Intelligens har således inte ett skit med detta att göra, bara fåfänga. Att man sedan ligger bredvid stadens mest brunbrända människa (JH) gör bara jakten på "brännan" än mer intensiv...typ.

Hur som, sommaren har börjat bra och min kropp är nu tvagad inför natten.
I morgon börjar en ny jakt, fast med keps och andra "braiga" komplement.

Sommarens låt.
"sex on fire" med Kings of leon....så e det...

Nu......kära läsare behöver jag er hjälp.
Nu ska här "egotrippas"...

Under sommaren ska jag samla ihop ungefär 40-45 blogginlägg, som sedan ska gå till tryck. Detta innebär förenklat att en firma trycker upp en bok av de alster jag valt.
För att göra det mer intressent känns det mer ärligt och öppet om processen görs med hjälp av människor som faktiskt läser bloggen utan större inverkan av mina egna tankar på vad som är bra eller inte.

Kort o gott. Jag skulle bli ytterst glad om du/ni ville välja ut 15 stycken blogginlägg som ni anser är de 15 bästa. Enkelt då varje blogginlägg har en rubrik.
Självfallet finns inte rätt eller fel. Man tycker det man tycker.
Runt den 10 augusti kommer jag sammanställa era åsikter och sedan lägga till mina egna fem favoriter.
Detta innebär att man får läsa "A LOT"....över 200 inlägg gör ju det hela en smula komplicerat... Men som sagt, om du vill bidra med ditt tycke o smak vore jag mycket tacksam.
Hoppas på olika åsikter...blir ju roligast då.

Glad sommar och allt vad det innebär....

Söndag......har regnat mer 48 timmar nu...

bajs.

Om sisådär 45 timmar bär det av hem till Karlskrona. Vilket innebär att bloggandet blir reducerat under sommaren.
Tanken är 6 inlägg innan "the return" till Stockholm.
Får se...

Är inte speciellt sugen på att blogga, vädret har tagit de sista krafterna...

Avslutningen gick bra men inte smärtfritt. Det gräts och var deppigt här o var. Icke desto mindre drog jag en avslutningsbärs med Lj, MA, Hw och Sofia. Najs.
Alla är vi överrens om saknaden av eleverna...det suger.
Vissa har påverkat mer än andra....

Mina armhävningar börjar ge resultat och jag orkar mer än tidigare. Duktigt Macke.
Att jag sedan svullat i mig en liter pucko på 30 minuter ser jag som näringstillskott. I köket här i Rotan sitter min hyresvärd med fyra av sina närmsta vänner och spelar rollspel........?
Jag är nog för dum för att se tjusningen i ett spel där händelseförloppet påverkas av en spelledare som bestämmer per sekund vad som händer...att man sedan runt bordet har en medelålder på 35..tja..vad ska jag säga.

Sista dagen på jobbet i morgon innan semester....7 veckor och fem dagar. Eller 55 dagar, om man vill.
najs..ju.

Nä, TV nu o sova sen.

Sista inlägget i morgon innan hemfärd.
så e det...

En början...


Jag vete fan, men...jag kommer sakna ungarna..igen.
Märkligt ere.

Samma visa varenda år.
Man skapar kontakter, relationer och samhörighet. Man skrattar, gråter och är förbannad.
När det är  två dagar kvar kommer samma gamla känsla tillbaka....man saknar dem....
Det blir tomt.
Under tre års tid hinner man lära känna dem på ett sätt man inte får tillfälle att göra senare i livet. När de börjar är de barn..när de slutar är de nästan vuxna. Det är en fantastisk resa som man blir en del av... Och de blir en del av en själv.
Man glömmer sällan.

En del raderas sakta ut ur minnet, de flesta inte.
Man hoppas och önskar att de mår bra och får det bra under gymnasiet..de flesta får det också. Vissa träffar man tre år senare och de möter en med respekt och hängivenhet. De talar om sina nya erfarenheter och livet i stort. 
Man hoppas varje år...att de bär med sig något av det man förmedlat..en tanke..en vision..vad som helst som gör nytta.

Jag antar att det är just det, ens visdomsord, de bär med sig och som gör att man själv orkar fortsätta...

Samma dag de lämnar skolan brukar jag ta en promenad runt skolan. För att andas och känna "äntligen"....
men korridorerna är påtagligt tysta och ett stilla vemod sänker sig istället.
Surret, ljuden, skratten och bruset av glädje har ersatts med ljudet av ventilationstrummornas sövande brus.

På marmorgolven ligger trampade rosor och små gröna blad blandade med tusentals fällda tårar, presentpapper, krusade band och hastigt upprivna kuvert från betygen...
Det luktar sommargrönt och miljoner sorters parfymer.
På skolgården är det tomt...nästan ödsligt, förutom någon enstaka lärare som städar upp de sista spåren av lyckliga människors sista framfart.
De börjar på nytt nu...

Jag med...på sätt o vis.

Man saknar dem... Och nedan, kanske den viktigaste hemläxan av dem alla... ödmjukhet och förståelse...oavsett.

 


så e det...

Tråååkigt..
Sverige spelade en jävla skitmatch mot Danmark.
Kim Källström är en riktig sopa.... spelar man i ett landslag och ska lägga en straff i ett VM-kval så FÅR man INTE missa!
Så jävla enkelt.

"ja eh jag heter kim källström och låter som en trettonårig pojke fast jag är två meter lång o vahettere jag spelar i franska ligan o vahettere gör mål ibland..."

jaja.

Dagen har varit sinnesjukt tråkig. Eleverna VILL inte vara i skolan längre. Vi har inga som helst "vanliga" lektioner kvar utan ska med konstgjord andning få de motiverade att städa skåp o annan skit.
Lärare stressar runt med de sista betygsinlämningarna och våndas. Nedskärningar har smittat mitt jobb med ett äckligt skimmer av missmod och "depp". Ingen är särdeles sugen på att överhuvudtaget jobba. Nu har vi fått veta att vi ska på en guidad tur till ett välkänt slott i vår närhet och dricka kaffe...mellan 13.00 och 16.00...på fredag.
fiffigt.
jättefiffigt.

Om en Man beslutar sig för att genomföra ett könsbyte (till kvinna) men fortfarande tänder på kvinnor...är han/hon lesbisk då?

Macke har varit duktig på att göra armhävningar idag. 150 stycken. Dessvärre har jag varit risig i magen så ungefär var 20:e hävning slutade med en fis. Jag skrattade lite för mig själv och funderade ett kort ögonblick på att spela in det på mobilen o skicka till MO.
Jag gjorde inte det.
Till sommaren hade jag tänkt mig att inte behöva sitta som en undernärd knarkare med ölmage...ju. Därav dessa yttersta fåniga och tillgjorda "träningspass".

Har ingen större lust och motivation just nu...vill hem till stan o "bara vara".....
så e det...

Mitt högstadie...Augusti 1984.

Jag stod där, med blå Pumaskor, vita jeans och en sprillans ny fjällräven "Kånken".
Och en stentvättad jeansjacka.

Inför skolstarten i sjuan hade vi fått veta av äldre kompisar att man "kaxar inte"... o att risken för en eventuell toalettspolning aldrig var långt borta.

7:an var startskottet för ett nytt tankesätt. Man skulle vara cool.

Jag var inte cool.

Jag var lite nördig och hade tandställning. Ni vet en sådan som Johan Glans berättat om i en av sina ståuppshower. Den var formad efter gommen och togs ut under natten.
Min tandläkare skrämde skiten ur mig o förklarade att om jag inte använde den skulle jag få ett underbett som heter duga!

Meeeen som sagt, går man i sjuan bland 400 andra elever varav ungefär hälften är tjejer...ja då tar man hellre ett underbett i framtiden. Jag placerade omsorgsfullt min tandställning i innerfickan på min jacka insvept i pappershanddukar, redan 500 meter från skolan. När jag skulle stoppa in den igen på väg hem efter skolan, så hade saliv och andra konstiga saker fått den att börja lukta.
Nästan bajs.
Varje dag.

Mitt bästa ämne var bild. Mitt sämsta matte...vilket det fortfarande är. Min klassföreståndare (har jag förstått idag) var en lång man med Kommunismen som föremål för engagemang. Han hade under tre års tid ett par sandaler som var bruna. Jättebruna.
Men han var ganska ok och hade mycket överseende med Herr Bergströms "clownsyndrom" och utstående öron.
Själv hade jag för övrigt inte överseende med mina fotriktiga skor från Ecco...gråa skor.
och nej...de hade definitivt INTE den statusen de har i dag.
Skorna alltså.
Av mina lärare fick jag veta att jag var en av de absolut värsta "pratarna" på flera år och fick därmed stämpeln som "jobbig elev".
Jag antog utmaningen och framkallade håravfall på två lärare under tre år.

SO-läraren kallades "Åsnan"...inte många visste varför, men i vilket fall lystrade han till namnet och orkade inte ifrågasätta oss. Musikläraren, Jan Jablonski, hade södra Sveriges största balle.
Den var så stor under brallorna att man såg hur den rörde sig i takt till Mozart och annan klassisk musik. Det var nämligen den enda musik vi fick lyssna på...o ha prov i!
Snacka om taktfast balle!
Jan Balle sa flera ggr till mig under lektioner att: "Är do inte tist no, så stopar jag en struumpa i monnen po dig!"
Det gjorde han aldrig.

O så min lärare i Engelska. Helge.
Helge var skolans längsta man och påminde om John Cleese. Han bar nästan alltid bruna kläder och hade en brun portfölj. Han var flintis o hade ludd på sidorna runt om huvudet. Mitt på huvudet hade han kammat över en liten strimma hår. 
Helge cyklade till skolan varje dag. Som en stork kom han farande på morgnarna med sin väska på pakethållaren med den överkammade hårstrimman utslängd åt sidan.


Gymnastiken var ett helvete. Där huserade skolans absolut värsta lärare...Leif Martinsson.
Likt en ss-soldat drev han oss till att springa "ekebacken" praktiskt taget varje lektionstillfälle. Orientering och ekebacken har förstört flera tusen människor i Karlskrona. Än idag ryser jag av obehag och skulle vilja raka av Leif hans äckligt vältrimmade skäggstubb o ersätta den med bajsluddet från en pudel.
På idrotten fick man jävlar veta vem som dög. De duktiga killarna var ju också de som hade störst muskler och då naturligt de snyggaste tjejerna.
Självklart var de flesta även duktiga i andra ämnen.
Jag hatade idrotten...
O så hade de hår på ballen!! I sjuan!!
Det hade inte jag o Bullen o Nisse.
Med myyycket stort besvär lirkade man sig in i duschen med den beniga röven utåt. Skinnspiken skulle döljas till varje pris. De "hårbeklädda" stod med ballen utåt o viftade mot oss hårlösa.
På vårterminen hade hårbeklädnaden infunnit sig även hos oss och vi visade stolt upp den för varandra.

SnyggKalle och MobbarKalle var skolans absolut mest högt stående individer. De festade redan i åttan... o knullade.... Varenda tjej beundrade detta och de kunde välja o vraka. Själv satt man o vrakade över skolkatalogen och satte betyg på hur snygga eller fula tjejerna var...o i bland drog man en runk med efterföljande suck och längtade tills man själv fick "göra det på riktigt"....
SnyggKalle är idag inte längre snygg. Smal som en sticka och jobbar på fabrik, två ungar med samma tjej han mötte i åttan. Grattis!?
MobbarKalle är alkoholiserad...

Modet på 80-talet känner de flesta till, vi dansade breakdance och hade synthtofsar i nacken. Coolt.
En del hade "Howard Jones-frilla" (googla på det).
Man stoppade in strumporna i byxbenen och inte sällan bar man stentvättade jeans. A-ha spelades på bandspelaren och man sjöng med i "Take on me" så tandställningen ploppade ut. I skolan hade de tuffa killarna bergsprängare som de gick runt o spelade Duran Duran på.
Under en svag period var det val i Sverige och skolan delades i två läger, Moderaterna och Socialdemokraterna. De unga killar som valde att "bli" Moderater skaffade omgående svarta portföljer, svarta byxor och snelugg. Man ville vara "vuxen".
Eller rättare sagt, som mamma o pappa. De flesta Moderatkillarna bodde inte helt oväntat i stora feta villor vid havet vilket skvallrade om en viss typ av politisk åskådning hos the parents.

Tjejerna hade tuperat hår o rökte...i alla fall de tuffa tjejerna. De vanliga tjejerna hade tråkiga frisyrer o treväxlade monarkcyklar. Grabbarna hade moppe, oftast Yamaha.
Inte jag.
Till mina stora besvikelse fick jag aldrig en moppe. I stället tvingades jag cykla i tre års tid till skolan i ur o skur. O andra sidan har jag idag rätt hyfsade vadmuskler...ju. Kruxet var att man varje dag cyklade förbi en ridskola med ett stort stall. I stall bor det hästar. Hästar bajsar. Bajs luktar. Det luktar jättemycket i mitten på augusti när gödselstacken är strategiskt placerad två meter från cykelbanan. I november ser man dessutom hur varmt bajs ryker samtidigt som vinden sveper med sig all befintlig odör ut på cykelbanan.

Samma besvikelse infann sig med min radiostyrda bil...appropå moppen alltså.
Jag fick efter mycket tjat en radiostyrd bil...

med sladd...!
Nu gick jag iof sig inte på högstadiet vid den tidpunkten..men ändå.

Har för övrigt inte underbett idag...
så e det...

80-tal...eller inte..
En naturlig förlängning på förra inlägget borde bli det förnedrande åttiotalets magiska skimmer.

Fast jag skiter i det.

I sommar kommer jag återigen stifta bekantskap med alla de hääärliga människorna i Karlskronas uteliv.

Kategoriseringen i en mellanstad som Karlskrona är ganska enkel. Man går ut för att vara snygg.
Helt enkelt.

"Bimbomusen" är ALLTID ute. Hon visar gärna klyftan för förbipasserande killar och ler med ett glas "husets vita" i handen. "Bimbomusen" finns i alla svenska städer men har en särskild plats i Karlskronas uteliv. Med nyvaxad persika tar hon för sig av smörgåsbordet på stadens mer populära nattklubbar och syns på varenda jävla festfoto som sedan presenteras på nätet.
Hon ÄR snygg....o vet om det. Det hon INTE vet, är att alla får påsar. Även hon om ett par år kommer upptäcka att gratisdrinkar och halvdana bakifrånknull på krogtoaletten inte leder någonstans.

Den manliga motsvarigheten till "Bimbomusen" är "Bimbokuken".
"Bimbokuken" har likt stekarna i Stockholm en fantastiskt fånig frisyr och plutar med munnen. "Bimbokuken" raggar på allt med bröst..även killar med bitchtits. Han skvätter sedlar omkring sig och beställer in ställets dyraste dricka för att få knulla..om än bara lite. Han drar sig inte för att dela ut visitkort och visa foton på sin bil, som han för övrigt inte har råd med. Han ses ofta nerspydd utanför krogen runt 03, med skjortan utanför och 2000 kronors pjucken fullständigt nersölade. Ofta slutar det med att "Bimbokuken" hamnar i bråk med volvoraggaren då de båda tidigare under kvällen raggat på "Bimbomusen"
Hon har för övrigt redan bestämt sig för att gå hem med den halvkriminella killen som suttit inne för misshandel på sin föredetta. Hon ska "omvända" honom..o så e han ju "spännande".....

I Karlskrona finns en outtalad ignorans mot intelligens. Intelligenta människor ses fortfarande som främmande och lite "läskiga". Det FINNS sällskap där medianvärdet ligger runt 110 i IQ, men dessa har tyvärr slutit upp kring en annan subkultur, "jag-är-liiiite-för-bra-för-dig-och-läser-böcker-på-fack-engelska."
Dessa får ofta stryk på dansgolvet av tillresta volvoraggare från närliggande byar och undviker därför stora sammanhang. I stället ses de ofta i hörnet av krogen där de tipsar varandra om nya Indiepopband...och likt ett mantra stryker luggen ur ögonen..om o om igen.

Jag själv och mina vänner kommer förmodligen backa åldersmässigt under sommaren..traditionsenligt.
Sommarkvällar hemma tenderar att sluta med efterfester och nakenbad, ofta i samband med en bitter smak i munnen av total avsaknad av finess.
Men what a fakk...vi har kul.
så e det...

RSS 2.0